Početna » Učenice Đurđa Jevtić i Julija Jevtić iz OŠ „Đorđe Jovanović“ učestvovale na manifestaciji „Stazama naših predaka“

Učenice Đurđa Jevtić i Julija Jevtić iz OŠ „Đorđe Jovanović“ učestvovale na manifestaciji „Stazama naših predaka“

od RTV Jasenica

Manifestacija „Stazama naših predaka“, koja kroz pesmu i muziku, predstavlja kulturno nasleđe srpskog naroda i neraskidive spone koje vezuju Srbe i Ruse, treću godinu zaredom održana je 15. marta u Ruskom domu u Beogradu.
Manifestacija, koju organizuje Savez Srpsko-ruskog društvenog dijaloga „KOS“ ove godine nosila je naziv „Koreni“, a u okviru programa na sceni Ruskog doma predstavile su se škole koje neguju rusko-srpske odnose i ruski jezik.
Pre nego što je oko 150 dece kroz muzičko-scenski nastup prikazalo različite krajeve naše zemlje od Rače do Gračanice, kao deo programa prikazana je umetnička izložba inspirisana Srbijom „Svet pejzaža – Vidici 2015 – 2019“ iz umetničke kolonije srpsko-ruskog udruženja Šid, publika je imala priliku i da vidi i izložbu „Srpsko-ruski diplomatski odnosi od Svetog Save do 1944. godine“, koja pokazuje da su koreni sve ono u čemu se ogleda naša prošlost i budućnost.“
Među učesnicima muzičko-scenskog dela programa bilo je 16 škola sa prostora cele Srbije. OŠ „Đorđe Jovanović” iz Selevca  imala je tu čast da bude jedna od njih. Učenice Đurđa Jevtić i Julija Jevtić zablistale su na sceni Ruskog doma, vođene instrukcijama nastavnice ruskog jezika Darinke Bajkić.

Povezane vesti