Početna » Udruženje „Svet reči“ u Erasmus projektu “Naučimo žirafeći jezik! Nenasilnom komunikacijom do mirnog rešavanja sukoba”,

Udruženje “Svet reči” u Erasmus projektu “Naučimo žirafeći jezik! Nenasilnom komunikacijom do mirnog rešavanja sukoba”,

od RTV Jasenica

U okviru Ersmus plus projekta “Naučimo žirafeći jezik! Nenasilnom komunikacijom do mirnog rešavanja sukoba”, Udruženje građana “Svet reči” organizovalo je Pripremni sastanak sa predstavnicima partnerskih organizacija iz Hrvatske i Severne Makedonije.

U pitanju je projekat uključuje mlade iz marginalizovanih grupa koji nisu nikada putovali, a koji su često žrtve višestruke diskriminacije. Mladima će biti pružena mogućnost da se aktivno uključe i učestvuju u osmišljavanju i implementaciji projektnih aktivnosti i na taj način otkriju prednosti aktivnog građanstva i učešća u demokratskom životu zajednice.

Oni će podići svest o EU i razumevanju njenog konteksta, posebno kada su u pitanju zajedničke vrednosti – princip jedinstva i različitosti.

Nakon omladinske razmene koja že biti organizovana u Velikoj Plani u periodu od 16.do 26.februara 2024.godine, u periodu diseminacije projekta, u sve tri zemlje mladi će organizovati lokalne aktivnosti kojima će promovisati projekat, nenasilnu komunikaciju i program Erasmus plus.

Povezane vesti