Početna » Vaučer u iznosu od 120.000 dinara i poklon paket za prvu bebu rođenu u 2023. godini od opštine Smederevska Palanka

Vaučer u iznosu od 120.000 dinara i poklon paket za prvu bebu rođenu u 2023. godini od opštine Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Zamenica predsednika opštine Đurđina Mladenović i predsednica Skupštine Radmila Radisavljević danas su, u ime lokalne samouprave, uručile vaučer u iznosu od 120.000 dinara I poklon paket bebi opreme mami Višnji koja je na svet donela dečaka Vuka, prvu bebu rođenu u 2023. godini u opštini Smederevska Palanka.

Čestitku je uputio i predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.

“Odlukom od  2021. godine, svako prvo rođeno dete u porodici takođe dobija po 120.000 dinara. Kako je Vuk prvo dete u porodici, od naše opštine dobiće i jednokratnu pomoć u tom iznosu.

Naš najveći izazov je da  obezbedimo najbolje uslove za  odrastanje naše dece i da u tome budemo posvećeni svih 365 dana u godini.

Ova jednokratna pomoć sigurno nije dovoljno za obezbeđivanje celokupne opreme za bebu,  ali će svako značiti roditeljima u prvim danima. Ono što nam pokazuju podaci matične službe je da ovakva odluka  već daje rezultate i iz godine u godinu, na našu sreću, rađa se sve više beba u našoj opštini.

Višnji Bogićević i  svima onima koji tokom ove godine postaju roditelji želim da u tome uživaju, a opština  i država će pokušati da im pomognu na sve moguće načine”.

Povezane vesti