Početna » Važno saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije: Zbog nadolaženja podzemnih voda sa vodovodne mreže isključeni rezervoari vode na izvorištima “Singer” i “Buline vode”

Važno saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije: Zbog nadolaženja podzemnih voda sa vodovodne mreže isključeni rezervoari vode na izvorištima “Singer” i “Buline vode”

od RTV Jasenica

Zbog nadolaženja podzemnih voda i podizanja nivoa vode na Kubršnici, koji je još uvek jako visok, na izvorištima „Buline vode „ i „Singer“, koji gravitiraju pored reke Kubršnice, preventivno smo sve bunare na ovim izvorištima isključili sa vodovodne mreže.

Tokom čitave noći pratili smo situaciju i oko 5 i 30 smo uočili mogući problem sa podzemnim vodama. Odmah smo preventivno reagovali da bismo sačuvali bunare.
Inače, grad se sa ova dva izvorišta u najvećoj meri snabdeva pijaćom vodom, 120 litara u sekundi, tako da u ovom trenutku se raspolaže sa malim količinama vode sa naših izvorišta. Trenutno su svi rezervoari puni, a grad će se snabdevati sa samo 40 litara u sekundi i to sa naših ostalih izvorišta. Ove količine nisu dovoljne za uredno vodosnabdevanje grada.

Sve ovo smo preduzeli zbog toga što se poslednjih godina dosta ulagalo u revitalizaciju bunara i želimo da ih sačuvamo od eventualnih kvarova. U svakom sličaju, nadamo se da će se situacija do kraja dana stabilizovati i da će voda polako početi da se povlači.

Molim građane za razumevanje zbog novonastale situacije, i za racionalno korišćenje vode za piće.
Dežurne ekipe nadležnih službi su na terenu i obaveštavaćemo javnost, putem medija, o daljem razvoju situacije.

Do tada apelijem na sugrađane da zajedno pokušamo da prevaziđemo ovu novonastalu situaciju. Pratite uputstva kriznog štaba, a za sve informacije ili eventualne probleme na raspolaganju sam vam na broju telefona 063 332 335, kao i dežurni u Kriznom štabu 026 317 087.

Povezane vesti