Početna » Vlada usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu

Vlada usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu

od RTV Jasenica

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je definisala kategorije onih građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energije i za ove namene obezbedila sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara, saopšteno je posle sednice.

„Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima. Određene su i obaveze lokalnih samouprava da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti ovo pravo, dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca. Ovi podaci biće objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike“, navodi se u saopštenju.

Takodje, Vlada Srbije usvojila je izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kojom se isključuje mogućnost odobravanja vanfakturnih davanja prilikom prodaje brašna T-400, kako bi se sprečile deformacije u formiranju cena navedenog proizvoda i u što većoj meri uticalo na zaštitu životnog standarda građana. Na sednici je doneta i odluka o produženju privremene zabrane izvoza evro dizela EN 590 do kraja godine, saopšteno je iz Vlada Srbije.

Povezane vesti