Početna » Vlada utvrdila novu maksimalnu cenu hleba “Sava”, ukinuto ograničenje cena za pojedine vrste svinjskog mesa i piletine

Vlada utvrdila novu maksimalnu cenu hleba “Sava”, ukinuto ograničenje cena za pojedine vrste svinjskog mesa i piletine

od RTV Jasenica

Vlada Srbije ukinula je ograničenje cena za pojedine vrste svinjskog mesa i piletine, a ministar trgovine Tomislav Momirović je izjavio da se to ministarstvo ozbiljno bavi situacijom na tržištu i da neće dozvoliti rast cena. “Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu”, naveo je Momirović.

Na sednici je utvrđena maksimalna maloprodajna cenu hleba od brašna „T-500ˮ u iznosu od 57,00 dinara, dok je maksimalna proizvođačka cena 48,88 dinara, portvrđeno je u Ministarstvu trgovine.

Kako se navodi u vladinoj Uredbi, proizvođači hleba obavezni su da proizvedu i stave u promet hleb od brašna “T- 500” u količini od najmanje 30 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba.

Vekna mora biti najmanje težine 500 grama i napravljena od 370 grama brašna “T-500”, 7,4 grama soli, 9,25 grama kvasca i 1,48 grama aditiva.

Povezane vesti