Početna » Vučen i Selaković obišli radove na izgradnji prvog hrama posvećenog jasenovačkim žrtvama

Vučen i Selaković obišli radove na izgradnji prvog hrama posvećenog jasenovačkim žrtvama

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Nikola Vučen prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina – genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini. Vučen je, nakon ceremonije, sa delegacijom koju su činili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministar Danijel Egić iz Republike Srpske obišao selo Medveđu i radove na izgranji prvog hrama posvećenog jasenovačkim mučenicima.

“Velika je čast i privilegija što sam danas sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem i njegovim resornim kolegom iz Republike Srpske ministrom Danijelom Egićem, obišao selo Međuvođe i radove na izgradnji prvog hrama posvećenog jasenovačkim mučenicima. Ova svetinja se gradi na mestu gde se nekada nalazio punkt odakle su Srbi i srpska deca odvođeni u logor smrti u Jasenovcu. Naši domaćini otac Željko i Zoran Sinkić istakli su da hram treba da bude ponos svih Srba i podsetnik da nikada ne zaboravimo stradalnike Jasenovca.

Predsednik Aleksandar Vučić je na obeležavanju Dana sećanja na žrtve NDH poslao snažnu poruku da moramo da budemo i trag i putokaz i znak i ime za sve one koji su ubijani, kako njihovo ime nikada ne bi bilo zaboravljeno. Hvala ministru Nikoli Selakoviću na velikoj podršci u realizaciji ovog važnog projekta u Republici Srpskoj, jer će hram biti i trag i podsetnik, gde će i stranci i Srbi moći da čuju o najvećem zločinu protiv srpskog naroda”, izjavio je Vučen.

Povezane vesti