Početna » Vučen obišao radove na uredjenju i adaptaciji Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju “Puž” u Smederevskoj Palanci

Vučen obišao radove na uredjenju i adaptaciji Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju “Puž” u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, sa saradnicima, danas je obišao radove u Dnevnom boravku PUŽ gde je u toku uređenje i adaptacija prostorija.
“Opština je, kako je i obećano, opredelila sredstva za renoviranje Dnevnog boravka PUŽ što podrazumeva krečenje celog objekta, zamenu nameštaja, kuhinje i grejnih tela”, rekao je Vučen.

Poslednji put ovaj objekat renoviran je pre deset godina sredstvima donatora. Ovaj objekat je sagrađen 2000. a počeo je sa radom 2003. godine i namenjen osobama sa smetnjama u razvoju.

Dnevni boravak PUŽ je od Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 2017. godine dobilo licencu za rad.

Dnevni boravak sadrži sobu za dnevne aktivnosti, salu za kinezi terapiju, senzornu sobu, kuhinju, trpezariju i prostorije za individualni rad sa decom. Jedan je od najbolje opremljenih objekata u Srbiji koji korisnicima pruža adekvatnu brigu obuhvaćenu edukativnim i vaspitnim radom, sticanjem socijalnih veština i razvojem psihomotorike i kognitivnih sposobnosti.

Stručni tim čine defektolozi, medicinska sestra, fizioterapeut i negovateljica. Trenutno je u boravku sedamnaest korisnika uzrasta od 5 do 55 godina.

Povezane vesti