Početna » Vučić: Jasno je da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, nove ekonomske mere za poboljđanje standarda građana

Vučić: Jasno je da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, nove ekonomske mere za poboljđanje standarda građana

od RTV Jasenica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili su se javnosti. Jasno je da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, na ulici se neće birati vlast i prelazne vlade neće biti, poručio je Vučić. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je spremna da u svakom trenutku podnese ostavku na tu funkciju i da smatra da su izlaz iz krize parlamentarni izbori do kraja godine.

Vučić je najavio i nove ekonomske mere, koje se tiču povećanja zarada, penzija ali i pomoći roditeljima dece do 16 godina.

“Posebno ćemo povećati zarade u prosveti – od 1. septembra povećanje 5,5 posto, a od 1. decembra ili 1. januara još 10 posto, biće prosečno blizu 90.000 dinara, rekao je Vučić. Od 1. oktobra 5,5 odsto povećanje penzija, od 1. januara dodatnih 14,6 odsto. Medicinske sestre i medicinski tehničari će od 1. septembra dobiti 5,5 odsto povećanje plata i dodatnih 10 odsto u decembru ili januaru.Prvi put pomoć od 10.000 dinara deci do 16 godina”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, radi bržeg suzbijanja inflacije, već od petka biti snižena cena hleba „Sava” sa 57 na 54 dinara, kao i da će moliti MMF da ne dođe do još jednog poskupljenja struje ove godine, na koje smo se ranije obavezali. „Imamo problem sa mesom i to ćemo pokušati da rešimo u narednim danima, očigledno da tu ima mnogo tajkuna koji su tražili na svaki način da se drže izuzetno visoke cene, koje su na nivou najviših evropskih cena. Hleb nam je najjeftiniji, ali će biti još jeftiniji. Našim ulaganjem od 3,2 miliona evra i uz pomoć pekarima hleb „sava” od 500 grama, mi ćemo smanjiti cenu sa 57 na 54 dinara, što je niže oko pet procenata”, rekao je Vučić predstavljajući nove mere.

Biće podeljeno još 100.000 vaučera od po 5.000 dinara za odmor i putovanja u Srbiji. Bićemo spremni za još 100.000, a razgovaraćemo sa MMF-om da se odloži povećanje cena struje koje je dogovoreno aranžmanom.

Povezane vesti