Početna » Završen međunarodni košarkaški turnir „100 Goša FOM“: Pobednik Sloga iz Kraljeva

Završen međunarodni košarkaški turnir “100 Goša FOM”: Pobednik Sloga iz Kraljeva

od RTV Jasenica

Košarkaški spektakl u renioviranoj hali OŠ Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci, međunarodni turnir povodom sto godina kompanije Goša FOM, generalnog sponzora KK Mladost SP, privukao je veliku pažnju i renomirane goste i poznate palanačke košarkaške ličnosti.

Počeo je utakmicom između srpskog  i makedonskog prvoligaša  Sloge iz Kraljeva i čuvenog kluba Vardara iz Skoplja. Nakon vrlo kvalitetnog duela, Kraljevčani su zasluženo slavili, bili za nijansu bolji od poletnog i talentovanog skopskog tima (83:75)

Usledila je ceremonija svečanog otvaranja turnira, na kojoj su se prisutnima obratili Srdan Dimitrijević, direktor Goša FOM-a i predsednik KK Mladost SP, Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je otvorio turnir.

Druga utakmica bila je neizvesnija i zamalo začinjena velikim preokretom. Izuzetno dobra ekipa Stoje iz Pule je pobedila nekopletni tim domaće Mladosti SP rezultatom 76:72, zahvaljujući mnogo boljoj igri u prvom poluvremenu.

Pobednik turnira je Sloga iz Kraljeva, koja je u finalu porazila ekipu Stoje iz Pule rezultatom 90:75.

Prethodno u meču za treće mesto domaća Mladost SP savladala je Vardar iz Skoplja, izvrsnom igrom u drugom poluvremenu, sa 93:70.

MVP turnira je as Sloge iz Kraljeva Đorđe Simeunović, a najbolji igrači u ekipama su Bratislav Paunović (Stoja), Minja Todorović (Mladost SP) i Husein Bajram (Vardar). Najmlađi igrač turnira je Mateja Vejnović iz domaće Mladosti

IZVOR: SPORT 026 http://sporttz026.rs

Povezane vesti