Početna » 12. jula u 20 časova predstava „Zlatokosa i princ“ na Gradskom trgu u Smederevu

12. jula u 20 časova predstava „Zlatokosa i princ“ na Gradskom trgu u Smederevu

od RTV Jasenica

U okviru „Kulturnog leta 2024“ u Smederevu, sutra 12. jula, u 20 časova, na Gradskom trgu, biće izvedena predstava  za decu „Zlatokosa i princ“.

Zlatokosa je jedna od najlepših bajki. Ova priča dešava se u jednom dalekom kraljevstvu u kome žive kralj i kraljica koji čekaju da na svet stigne njihova beba. Kraljici se tokom trudnoće stalno jeo mali kupus koji je rastao u bašti, preko puta njihovog kraljevskog dvorišta. Kraljica je želela da joj baš kralj svakog jutra ubere po jedan kupuščić, kao znak ljubavi i pažnje. Međutim, jednog jutra, veštica (koja je živela u toj kući) ga je uhvatila dok je brao kupuščić svojoj dragoj i zapretila da će za kaznu, čim se rodi beba, da im je uzme i odvede daleko od njih. Tako je i bilo. Čim se rodila mala princeza, veštica je otela i zatvorila u kulu, kojoj je samo ona imala pristup. Godine su prolazile, Zlatokosa je izrasla u prelepu devojku, duge kose do zemlje. Veštica je verovala da je Zlatokosina kika lekovita i da je podmlađuje. Jednoga dana šetajući šumom, princ je čuo Zlatokosinu pesmu, ugledao je i istog momenta se zaljubio u nju.

Tada počinje romantičan i najzabavniji deo ove predstave koja se završava srećnim krajem… Gde dobro pobeđuje zlo, ljubav mržnju, pravda nepravdu.

Predstava za decu pozorišta Sanjalište i Jelenica.

U predstavi igraju profesionalni glumci, ima puno songova, lepih kostima i koreografija. Zabavna je i poučna.

Igraju: Jelena Krkić Kovač, Đuđe Pavlović i Andrija Kovač

Povezane vesti