Početna » Palančanin Lazar Mikić se plasirao na Zimske olimpijske igre mladih!

Palančanin Lazar Mikić se plasirao na Zimske olimpijske igre mladih!

od RTV Jasenica

Smederevska Palanka će imati svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama mladih sportista, koje će se održati u Gangvonu 2024 godine!

Vest zvuči skoro neverovatno, ali je istinita. Heroj je mladi Palančanin Lazar Mikić (2006. godište), koji je ostvario fantastičan rezultat i kvalifikovao se za Zimsku olimpijadu mladih.

Njegov sport je skeleton, o tome ste nedavno imali prilike da čitate na stranicama SPORT 026,  a plasman među najbolje mlade takmičare sveta je stigao kao plod sjajnih trka tokom sezone.

Lazar je imao izuzetne domete na takmičenjima u Austriji (Bludenc i Insbruk), da bi u Pjogjangu bio izuzetan u Svetskom kupu mladih. Zauzeo je 16. i 12. mesto, što je fenomenalan plasman za takmičara iz naše zemlje. Poslednje trke bile su u francuskom La Planju, gde je potvrđen veliki domet.

Talentovani Palančanin je najuspešniji srpski reprezentativac, a uz njega za Zimsku olimpijadu kvalifikovao se i Bogdan Despotović. Selektor i trener sankaške i skelton reprezentacije Srđan Ignjatov ističe da je ovo istisnski podvig i neverovatan rezultat. Takođe, naglašava da su mladi asovi brzinom od 115 do 120 km bili hrabri i neustrašivi.

Inače, za širi audiutorijum  skeleton je zimski sport u kojem je cilj preći zaleđenu stazu na propisanim sankama u što kraćem vremenu. Pri vožnji skeletona takmičar je u položaju glavom prema napred, potrbuške na sankama.

IZVOR: SPORT 026 https://sport026.rs/

Povezane vesti