Početna » Apel Crvenog krsta u Palanci: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak, 18. aprila, u periodu od 10 do 16 časova, na trgu kod fontane

Apel Crvenog krsta u Palanci: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak, 18. aprila, u periodu od 10 do 16 časova, na trgu kod fontane

od RTV Jasenica

Crveni krst Smederevska Palanka poziva sve zdrave osobe da se u što većem broju jave i daju krv kako bi svi bolesni i povređeni kojima je transfuzija neophodna za lečenje i oporovak, na vreme i adekvatno bili zbrinuti.
U četvrtak, 18. aprila, u periodu od 10 do 16 časova , na palanačkom trgu kod fontane biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj će učestvovati učenici završnih razreda srednjih škola.
„Akcija je otvorenog tipa, što znači da i ostalo građanstvo može da da krv” , rekao je Nikola Marković promoter dobrovoljnog davalaštva krvi i podseća da davalac krvi možе biti svaka zdrava odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina, tеlеsnе tеžinе iznad 50 kilograma i koja sе subjеkativno osеća zdravo.

Povezane vesti