Početna » Do 20. aprila prijava za besplatne udžbenike za određene kategorije učenika

Do 20. aprila prijava za besplatne udžbenike za određene kategorije učenika

od RTV Jasenica

Ministarstvo prosvete će i ove godine obezbediti za određene kategorije učenika besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva izudžbeničkih kompleta koje su škole izabrale za narednu školsku godinu.
Načelnica Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje Ministarstva prosvete Slavica Jašić izjavila je da je od ove godine Ministarstvo prosvete proširilo kategorije učenika osnovnih škola koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike, tako da pravo na besplatne udžbenike ostvaruju i učenici koji boluju od retkih bolesti, učenici koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, kao i učenici iz porodica u kojima je nosilac roditeljske brige samo jedan roditelj, odnosno ukoliko je drugi roditelj preminuo ili je nepoznat.
Prijava se vrši u školi do 20. aprila, a škole preko odeljenjskih starešina i učitelja blagovremeno obaveštavaju roditelje, odnosno druge zakonske zastupnike učenika o proceduri, neophodnoj dokumentaciji i rokovima, a sve informacije i odgovori na najčešća pitanja roditelja su na sajtu Ministarstva prosvete.

Povezane vesti