Početna » Cerovac odustao od igranja u Podunavskoj okružnoj fudbalskoj ligi

Cerovac odustao od igranja u Podunavskoj okružnoj fudbalskoj ligi

od RTV Jasenica

Fudbaleri Cerovca osvojili su prvo mesto u opštinskoj Jaseničkoj ligi i izborili pravo nastupa u Podunavskoj okružnoj ligi za sezonu 2023/ 24.

Ipak, iznenađujuća odluka stigla iz ovog kluba svetle tradicije. Cerovčani su odustali od takmičenja u višem rangu i doneli odluku da se vrate u opštinski stepen.

To je, za Sportski žurnal, potvrdio predsedniik Cerovca Srećko Stojanović, a kao razloge naveo je nemogućnost da se u takmičenje uključi bar jedna mlađa selekcija kluba (što je preduslov za Podunavsku okružnu ligu), kao i izuzetno loše stanje terena, igrališta, na kome je neophodna rekonstrukcija.

Takođe, čelnik Cerovca je uputio izvinjenje i zahvalnost na razumevanju FS Podunavskog okruga i OFS Smederevska Palanka.

Shodno propozicijama, FS Podunavskog okruga uputiće javni poziv klubovima za popunu mesta u Podunavskoj okružnoj ligi, a zainteresovani se mogu javiti na “tender”.

Ovo znači da bi sa teritorije opštine Smederevska Palanka umesto već viđenih pet klubova u Podunavskoj okružnoj ligi za narednu sezonu, moglo da ostane četiri, kao što je to bilo prošle takmičarske godine.

IZVOR:SPORT 026 http://sport026.rs

Povezane vesti