Početna » Dom zdravlja: Preventivni zdravstveni pregledi 3. marta u Smederevskoj Palanci

Dom zdravlja: Preventivni zdravstveni pregledi 3. marta u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 3. marta od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.

Za građane koji ranije nisu imali detektovanu bolest štitaste žlezde, organizovan je ultrazvučni pregled štitaste žlezde, kao i određivanje hormona (FT4, TSH, antitireoglobulinska antitela). Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Za obavljanje navedenih preventivnih pregleda potrebno je da najpre dobijete odgovarajući uput od lekara opšte medicine u Domu zdravlja Smederevska Palanka, a preglede ćete obaviti u laboratoriji Opšte bolnice Stefan Visoki (hormoni štitaste žlezde) i u Ultrazvučnom kabinetu Doma zdravlja Smederevska Palanka (ultrazvuk štitaste žlezde).

Lekari opšte medicine davaće upute počev od sutra, odnosno uput možete dobiti u petak, subotu i nedelju. U nedelju uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva Doma zdravlja Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u ulici Kneza Miloša br. 4.

Povezane vesti