Početna » Izložen deo biračkog spiska, u palanačkoj opštini pravo glasa ima 39.562 do sada upisanih lica

Izložen deo biračkog spiska, u palanačkoj opštini pravo glasa ima 39.562 do sada upisanih lica

od RTV Jasenica

Opštinska uprava opštine Smederevska Palanka izložila je deo biračkog spiska za područje opštine Smederevska Palanka radi provere podataka.

Građani koji imaju prebivalište na teritoriji opštine, kao i interno raseljena lica koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine, mogu izvršiti uvid i proveru podataka u delu biračkog spiska za područje opštine Smederevska Palanka uz važeću ličnu kartu.

Uvid i provera u delu biračkog spiska obavlja se u Opštinskoj upravi putem elektronske provere u Jedinstveni birački spisak. Uvid može da se izvrši i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ukucavanjem jedinstvenog matičnog broja građana.

Zahtevi za promene u delu biračkog spiska mogu se podneti najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska, odnodno 15 dana pre dana održavanja izbora, zaključno sa 1. decembrom.

Po zaključenju biračkog spiska pa sve do 72 sata pre dana održavanja izbora, zaključno sa 13.decembrom, sve promene u biračkom spisku vršiće Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U opštini Smederevska Palnka glasaće se na 49 biračkih mesta a sa današnjim danom, pravo glasa ima 39.562 lica

Povezane vesti