Početna » Nastavljeni radovi na izgradnji OŠ Nikola Tesla u Goloboku

Nastavljeni radovi na izgradnji OŠ Nikola Tesla u Goloboku

od RTV Jasenica

Nastavljeni su radovi na izgradnji osnovne škole u Goloboku. Ovih dana postavljena je stolarija i nastavlja se druga faza radova. Druga faza radova podrazumeva uređenje unutašnjeg prostora, ugradnju kompletne vodovodne i elekto instalacije, malterisanje zidnih posloga, postavljanje podova, opremanje učionica i fiskulturne sale kao i izrada fasaderskih radova.

Stara osnovna škola „Nikola Tesla“ u Goloboku porušena je 2021. godine, a nova je sagrađena na istom mestu površine 480 kvadratnih metara sa fiskulturnom salom.

Nova škola će biti kompletno opremljena školskim nameštajem, iventarom i savremenom nastavnom opremom. Sredstva za izgradnju nove škole u Goloboku obezbeđena su iz budžeta opštine Smederevska Palanka. Radovi na izgradnji nove škole biće završeni do jula 2024. godine, a učenici će već u septembru, školske 2024/25 godine, nastavu pohađati u u savremeno opremljenom prostoru kakav zaslužuju.

U opštini Smederevska Palanka decenijama nije izgrađen ni jedan školski objekat. Odgovornim poslovanjem i pored svih poteškoća koje su nas zadesile i koje smo nasledili, uspeli smo da obezbedimo sredstva u budžetu kako bi sagradili novu školu. Pored ulaganja u infrastrukturu, vodosnabdevanje, privredu, turizam, lokalna vlast brine i o onima kojima svet ostaje, izjavio je predsednik opštine Nikola Vučen.

Povezane vesti