Početna » JKP “Vodovod”: Voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće!

JKP “Vodovod”: Voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće!

od RTV Jasenica

Iz JKP “Vodovod” obaveštavaju gradjane da je voda iz gradskog Vodovoda potpuno ispravna za piće.  Na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Požarevac koji je prosledjen sanitarnoj inspekciji u Smederevu, zabranjeno je korišćenje vode za piće u 11 sela na teritoriji naše opštine koja se NE SNABDEVAJU IZ GRADSKOG VODOVODA.  Vodom iz Vodovoda snabdeva se grad, sela Grčac i Mala Plana kao i deo Pridvorica i Vlaškog Dola napominju nadležni.

Saopštenje koje je objavljeno na sajtu RTS-a prenosimo u celosti:

“Zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti, sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela na teritoriji Smederevske Palanke.

Sanitarna inspekcija je izdala rešenja o zabrani na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Požarevac o izvršenim laboratorijskim ispitivanjima vode za piće, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako se ističe, razlog zabrane je fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Uzorci su obrađeni u nadležnom Zavodu za javno zdravlje Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smederevo.

U saopštenju se navodi da da je petoro direktora škola i vrtića obavestilo sanitarnu inspekciju da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U tim školama i vrtićima deca dobijaju hranu (užinu) koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Sanitarna inspekcija će u narednom periodu pažljivo pratiti situaciju sa vodosnabdevanjem u navedenim objektima”.

Povezane vesti