Početna » Vučen: Projektom “Čista Srbija” rešićemo problem zagađene vode u bunarima u selima

Vučen: Projektom “Čista Srbija” rešićemo problem zagađene vode u bunarima u selima

od RTV Jasenica

Povodom informacija objavljenih danas na RTS-u o neispravnoj vodi za piće u 11 sela opštine Smederevska Palanka, oglasio se i Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, koji je pružio građanima dodatno pojašnjenje o ovoj informaciji. Vučen je rekao sledeće:

Poštovani sugrađani,
Povodom informacije koja je objavljena na RTS u, a tiče se neispravnosti vode za piće u seoskim školama želim da vas informišem sledeće :

Vodu iz lokalnih vodnih objekata u selima naše opštine koja trenutno nije ispravna za upotrebu, deca ni do sada nisu koristila za piće u školama i u vrtićima. U saradnji sa sanitarniom inspekcijom i Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu voda se redovno kontroliše i samim tim se vodi računa o ispravnosti vode.

Direktori škola i vrtića su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, i kontaktirali su nadležni zavod kako bi se tokom raspusta izvršila dezinfekcija bunara u školama u kojima je voda trenutno mikrobiološki neispravna.

U školama i vrtićima u tim selima deca dobijaju hranu koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Nakon dezinfekcije bunara, voda će ponovo biti kontrolisana, i deca će svakako biti bezbedna, i bezbedna su i sada. Roditelji nemaju razloga za brigu, jer će škole I vrtići biti dodatno snabdeveni vodom za piće.

Ovaj problem nas prati već godinama unazad, razlog su svakako fekalne jame koje pronalaze put i mešaju se sa vodom iz seskih bunara. Ovaj problem jedino može biti rešen izgradnjom kanalizacije i naša Opština je u projektu Čista Srbija koji kreće da se sprovodi od ove godine. Samim tim rešićemo ne samo ovakve probleme, već ćemo dobiti potpuno novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu na više od 85% teritorije naše Opštine, što će omogućiti kvalitetniji život za sve naše sugrađane.

Povezane vesti