Početna » Još jedno priznanje – po treći put eTwinning oznaka za školu “Olga Milošević”

Još jedno priznanje – po treći put eTwinning oznaka za školu “Olga Milošević”

od RTV Jasenica

Osnovna škola “Olga Milošević” jedna je od 30 škola i predškolskih ustanova iz Srbije koje su dobile eTwinning oznaku za škole za 2023-2024 godinu. eTwinning oznaka za škole nije samo povelja ili sertifikat koji ćemo okačiti na zid škole. Ona znači da u našoj školi postoje nastavnici koji se trude da ruše predrasude i barijere u obrazovanju i upotrebi IKT-a u učenju!

Sav rad i trud koje eTvineri ulažu u svoje projekte, rad sa decom i korišćenje IKT alata, osim u kvalitetnom radu, prepoznaje se kroz nacionalne i evropske oznake kvaliteta koje im se dodeljuju svake godine za uspešne projekte. Za razliku od oznake kvaliteta, kojima se ističe i vrednuje rad pojedinca, eTwinning oznaka za škole ističe i prepoznaje rad cele škole na ovoj platformi. Ova oznaka podrazumeva i vrednuje rad nastavnika, timova nastavnika i rukovodilaca u školi, a oznaka eTwinning škole omogućava našoj ustanovi da se izdvoji od ostalih.

Koncept sticanja statusa eTwinning škole je koncept razvojne putanje. To nije takmičenje već napredovanje iz jednog nivoa u naredni, viši. Uslov da škola dobije eTwinning oznaku bio je da je prethodno dobila Nacionalnu oznaka kvaliteta kao i Evropsku oznaku kvaliteta. Škole kojima je dodeljena oznaka će: imati veću vidljivost na evropskom nivou, biti prepoznati u oblasti digitalne prakse i bezbednosti na internetu, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, kao i podsticanja kontinuiranog profesionalnog usavršavanja zaposlenih.

Povezane vesti