Početna » „Kolibri za drugare iz Smederevske Palanke“ na letnjoj sceni Kulturnog centra

„Kolibri za drugare iz Smederevske Palanke“ na letnjoj sceni Kulturnog centra

od RTV Jasenica

Pred oduševljenom publikom, decom u pratnji roditelja, baka ili deka – Dečiji hor „Kolibri“ održao je lep i veseo koncert, izvodeći dobre stare hitove i pesme sa novog albuma, koje su već znane i popularne. Deca iz Palanke, ali i okolnih mesta, razdragano su tapšala u ritmu i pevušila pesme, prateći raspevani hor na letnjoj pozornici Kulturnog centra.

Dirigentkinja Ljiljana Rađenović, muzički pedagog, osmislila je bogat program, koji je započeo blokom najpoznatijih pesama, po kojima su „Kolibri“ godinama prepoznatljivi: od „Moja mašta“ do „Taši taši tanana“, ređale su se pesme starih majstora, autora stihova i muzike za decu. Ovaj repertoar poznat je ne samo roditeljima mališana koji su bili u publici, nego i starijim posetiocima večerašnjeg koncerta, koji su doveli svoje unuke. Nakon ove evergrin muzike za najmlađe, usledilo je nekoliko blokova novih pesama, takođe raskošno komponovanih, na koje je publika podjednako oduševljeno reagovala. Druženje pod nazivom „Kolibri za drugare iz Smederevske Palanke“ završeno je još jednim setom starih popularnih pesama: „Slon lepotan Dondolan“, „Vuče, vuče bubo lenja“…

Dečiji hor „Kolibri“ osnovan je 1963. godine, u okviru Muzičke produkcije tadašnje Radio-televizije Beograd Osnivač i dugogodišnji rukovodilac, Milica Manojlović, najzaslužnija za uspostavljanje ovog segmenta kulture, namenjenog obrazovanju najmlađih. Mnogi članovi ovog hora, kada su porasli, ostvarili su uspešnu muzičku karijeru, a hor se neprekidno obnavljao, dolaskom mladih članova, koji su u „Kolibrima“ stekli muzičko obrazovanje i gostovali na koncertima u zemlji i inostranstvu. I tako, sve do danas. I u buduće.

Ovogodišnje Kulturno leto u svom programu ima još sadržaja za decu. Osim Dečijeg dana, već krajem ovog meseca biće izvedena predstava za najmlađe, 20. juna na Trgu kulture.

 

Povezane vesti