Početna » Narodna biblioteka „Stevan Raičković“ Kučevo – Raspisan konkurs za nagradu „Zlatni stih“

Narodna biblioteka „Stevan Raičković“ Kučevo – Raspisan konkurs za nagradu „Zlatni stih“

od RTV Jasenica

Narodna biblioteka „Stevan Raičković“ Kučevo raspisuje konkurs za nagradu „Zlatni stih“, koja se dodeljuje za najbolji neobjavljeni originalni pesnički rukopis na srpskom jeziku, napisan ćiriličnim pismom.

U konkurenciju za nagradu ulaze svi neobjavljeni pesnički rukopisi. Delovi rukopisa mogu biti prethodno objavljeni (maksimalno 20%). Obim rukopisa treba da bude optimalan za pesničku knjigu. Neće se uzimati u obzir izbori iz poezije, prevodi, antologije i slično.

Rukopisi se šalju isključivo elektronskim putem, na adresu: zlatnistih@gmail.com, potpisani šifrom, dok se u drugom dokumentu šalje razrešenje šifre (dokument koji sadrži ime i prezime autora, broj telefona, imejl adresu i kratku biografiju). Rok za slanje rukopisa je 15. avgust. Ime nagrađenog autora biće objavljeno u prvoj polovini septembra u medijima, na društvenim mrežama i internet prezentaciji biblioteke, dok će svečanost uručenja biti održana u drugoj polovini septembra u Kučevu.

Slanjem rukopisa autori i autorke se obavezuju da će na rukopisu raditi sa urednicima izdanja i garantuju da rukopis nije napisan uz pomoć veštačke inteligencije (AI), kao i da je na svaki način autentičan, o čemu će potpisati izjavu pre publikovanja knjige.

Nagrada se sastoji iz diplome, objavljivanja rukopisa u izdanju Narodne biblioteke „Stevan Raičković“ i 30 primeraka objavljene knjige.

O dobitniku će odlučivati stručni žiri u sastavu: Milica Ćuković, Marko Đorđević i Jovana Dišić.

Izvor: Konkursi regiona

Povezane vesti