Početna » Koncert “Jazz Crossover” večeras u CZK Smederevo

Koncert “Jazz Crossover” večeras u CZK Smederevo

od RTV Jasenica

U četvrtak, 8. decembra, od 20 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biće održan koncert „JAZZ CROSSOVER“.

Izvođači:

Vasil Hadžimanov- klavir

Oleg Kirejev – saksofon

Miroslav Tovirac – bas

Viktor Filipovski – bubnjevi

Ulaz je slobodan.

Najveći etno džez pijanista Srbije Vasil Hadžimanov i najveći etno džez saksofonista Rusije Oleg Kirejev zajedno nastupaju u jednom bendu, svirajući džez kompozicije u neponovljivim aranžmanima, posute ruskim i srpskim tradicionalnim melosom.

Ideja projekta zasniva se na stvaralaštvu Vasila Hadžimanova i Olega Kirejeva. To je potpuno novo čitanje najboljih autorskih kompozicija predstavnika savremene balkanske i ruske džez scene. Sve što volite u stvaralaštvu Vasila Hadžimanova, sve što je vredno pažnje, doneće novi zvuk saksofona ruskog muzičara. Svestrano, harizmatično i na potpuno nov način. Sa svoje strane, Vasil će uneti nove boje i balkanski ritam u kompozicije koje je napisao Oleg Kirejev. Više tradicionalnog kolorita u džez klasiku.

Muzičari su izabrali svoja omiljena autorska dela koja na najizrazitiji način pokazuju njihovo majstorstvo i talenat.

Ruski džez i balkanski fjužn – tako bi u par reči moglo da se opiše usmerenje programa koju će muzičari predstaviti ne samo ljubiteljima džeza, već i svim poštovaocima sjajnog i sadržajnog zvuka.

Oleg Kireyev i Vasil Hadžimanov su započeli svoju saradnju još pre dve godine. zajedno su krenuli da istražuju spoj tradicionalne muzike i popularnih pesama što je rezultiralo nastajanjem novog projekta rusko-srpskog džeza.

Povezane vesti