Početna » “Kroz avanture do kulture” učenici iz OŠ “Olga Milošević” upoznali goste iz Turske sa svojim gradom

“Kroz avanture do kulture” učenici iz OŠ “Olga Milošević” upoznali goste iz Turske sa svojim gradom

od RTV Jasenica

Iako su tek desetogodišnjaci, iako ne poznaju jezik vršnjaka iz Turske, učenici IV2 OŠ “Olga Milošević” uspešno su upoznali mlade goste sa svojim gradom. S obzirom na jezičku barijeru, šta će tačno posetiti, deca su saznavala rešavajući otkrivalice u Skreču koje je programirao učitelj Dušan Grašić.

Nakon rešenih interkulturalnih zadataka deca su dobijala mape koje su ih vodile do predviđenih odrednica. Prva tačka je bio Narodni muzej u Smederevskoj Palanci. Tu ih je dočekao Bojan Marinković, pokazao im značajne zbirke umetničkih dela, kao i dela koja će biti izložena u narednom periodu. Zatim im je objasnio da će izrađivati sliku od novinskog papira i kartona. Učenici su sa voljom prihvatili zadatak i uspešno ga realizovali. Rešavanje nove pazle decu je odvelo u Biblioteku “Milutin Srećković”. Srdačna direktorka, Irena Popović, pokazala je učenicima prostorije biblioteke i darivala ih prigodnim materijalima. U predivnom prostoru biblioteke održan je čas srpsko – turskog jezika, kroz rad na bajci “Crvenkapa”. Čas je održala učiteljica Slađana Vukosavljević, uz pomoć nastavnika Kazima Sarija, nastavnice Jasmine Milićević i nastavnice Marije Jagličić.

Završni i najlepši deo boravka u biblioteci bilo je izvođenje turske pesmice posvećene nastavnicima, koju je odsvirao učitelj Dušan u vokalnoj pratnji učiteljice Slađane. Naravno, pridružile su se kolege i deca iz Turske i učila svoje nove prijatelje iz Srbije rečima pesme. Zvuci Dušanove harmonike i reči pesme razgalile su i razveselile sve prisutne. Tako raspoloženi bili su spremni za nove avanture.

Povezane vesti