Početna » Ministarka prosvete: Mala matura se pomera za jedan dan, biće održana 18, 19. i 20. juna

Ministarka prosvete: Mala matura se pomera za jedan dan, biće održana 18, 19. i 20. juna

od RTV Jasenica

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će završni ispit u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna, a povodom zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.
Ministarka je za Tanjug rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg, izabrani predmet. „Takođe ćemo pomeriti po jedan dan i objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni, a 25. juna definitivni konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala”, istakla je Đukić Dejanović.
Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula. Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za đake pre testa i tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganjima ispita.
U ime Ministarstva prosvete, ona je čestitala praznik islamskim vernicima.
Izvor: Politika

Povezane vesti