Početna » Ministarka zdravlja Prof. Dr Danica Grujičić postelia palanačke zdravstveni centar i otvorila ambulantu Doma zdravlja u Glibovcu

Ministarka zdravlja Prof. Dr Danica Grujičić postelia palanačke zdravstveni centar i otvorila ambulantu Doma zdravlja u Glibovcu

od RTV Jasenica

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije prof. Dr Danica Grujičić, posetila je danas zdravstevni centar u Smederevskoj Palanci, odnosno OB Stefan Visoki i Dom zdravlja.

Zajedno sa saradnicima, nakon radnog sastanka na kome je detaljno upoznata sa stanjem, ministarka je obisla palanačku bolnicu i Dom zdravlja. Sastanku i obilasku prisustvovao je i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Ministarka je potom obišla i svečano otvorila rekonstruisanu ambulantu Doma zdravlja u Glibovcu u čije renoviranje je lokalna samouprava izdvojila više od 3 miliona dinara. Ambulanta je sada kompletno opremljena, poseduje sve što je potrebno za pružanje kvalitetne zdravstevne zaštite.

Prilikom otvaranja ministarka je najavila da će se ovoj ambulanti nabaviti i jedan UZ aparat, koji će pored postojećeg EKG aparata omogućiti lekaru postavlajnje lakše dijagnostike određene bolesti.

U okviru obilaska OB Stefan Visoki, ministarka jer izjavila da je kao lekar zadovoljna radom lekara i zdarvstevnom negom koja se pruža pacijentima ali iz ugla ministra zdravlja nije zadovoljna kako izgleda unutrašnjost ove zdravstve ustanove i da je OB Stefan Visoki stavljena u red prioriteta kada je u pitanju rekonstrukcija zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Predsednik opštine Nikola Vučen je, povodom posete ministarke zdravlja Smederevskoj Palanci, izrazio zahvalnost i zadovoljstvo:

“Danas smo u prisustvu ministarke zdravlja dr Danice Grujičić otvorili renoviranu ambulantu u selu Glibovac koja nije bila u funkciji više od deset godina. Sredstvima lokalne samouprave u iznosu od 3 miliona dinara ambulanta je u potpunosti renovirana i opremljena savremenom opremom. Ovde će se lečiti oko 3000 sugrađana.
Zdravstvena zaštita mora da bude što bliža građanima, a ministarstvo zdravlja upravo najviše radi na jačanju primarne zdravstvene zaštite. Ministarka je danas izrazila zadovoljstvo što smo sledili uputstva ministarstva, koja se pre svega odnose na neophodnost da zdravstvena zaštita bude što bliže stanovnicima koji je koriste, jer je to jedini način da putem preventivnih pregleda zdravstveni radnici imaju kompletan uvid u to kakvo nam je zdravstveno stanje stanovništva.
Ministasrka je najavila da je u planu nabavka i jednog ultrazvučnog aparata za ovu seosku ambulantu.
Takođe smo sa ministarkom Grujičić dogovorili kompletnu adaptaciju ambulante u Selevcu.
Danas smo iskoristili priliku da sa ministarkom obiđemo OB „Stefan Visoki“ i Dom zdravlja povodom nastavka radova na rekonstrukciji bolnice i izgradnji Zdravstvenog centra. Naša Opšta bolnica, prema najavi ministarke, stavljena kao jedna od prioritetnih za rekonstrukciju pored bolnice u Sremskoj Mitrovici.
Hvala Ministarstvu zdravlja i ministarki Dr Grujičić na današnjoj poseti i pomoći koja će nam stići u narednom periodu. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i resornim Ministarstvima očekujemo nastavak rekonstrukcije palanačke bolnice.”

Povezane vesti