Početna » Raspisan Javni poziv za program „Moja prva plata“

Raspisan Javni poziv za program “Moja prva plata”

od RTV Jasenica

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je da je danas raspisala javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ za 2023, koji će biti realizovan kroz četiri faze, a trebalo bi da omogući prvo radno iskustvo za 10.000 mladih.

Kako je navedeno, prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će do 31. oktobra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra, takođe na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, dok će se treća faza programa odnositi se na izbor kandidata od strane poslodavaca.

Poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje, odnosno konačan izbor kandidata, poslodavci će obaviti u periodu od 27. novembra do 8. decembra.

U roku od sedam dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

 

Povezane vesti