Početna » Nikola Vučen na sastanku o izgradnji brze pruge Beograd -Niš koja prolazi kroz Palanku

Nikola Vučen na sastanku o izgradnji brze pruge Beograd -Niš koja prolazi kroz Palanku

od RTV Jasenica

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen danas je prisustvovao sasatanku u resornom Ministarstvu, povodom izgradnje brze pruge Beograd-Niš, koja prolazi kroz naš grad. Tim povodom je informisao javnost:

“Poštovani sugrađani,

Danas smo prisustvovali drugom radnom sastanku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture .Tema sastanka je bila izgradnja brze pruge Beograd – Niš koja prolazi kroz našu Palanku. Preliminarni projekat brze pruge predviđa izmeštanje naše železničke stanice u Palanci na novu lokaciju.

Nova lokacija železničke stanice bi bila neposredno pored instituta za povrtarsvo koja bi obuhvatala izgradnju nove stanice , svih pratećih objekata, parking za automobile, uvođenje autobuskih linija i izgradnju putne infrastrukture.

Takođe je planirano da se gradi osam koloseka i to : 2 GPK, 2 putnička, 1 teretni i 1 manipulativni. Brzina u stanici 200 km/h. Ovom lokacijom izbegnuto je rušenje postojećih objekata koji se trenutno nalaze u pružnom pojasu postojeće pruge koji prolazi kroz Staru čaršiju i dalje ka Kasarni u Palanci.

Voz na trasi od Beograda do Palanke će se kretati brzinom od 180 do 200 km/h. Izgradnjom brze pruge Palanka dobija veliki značaj za razvoj i privlačenje novih investicija i kompanija u našem gradu, a to je sve preduslov za opstanak i ostanak naših ljudi u svom gradu. Ovo su još uvek preliminarni nacrti idejnog projekta i svakako ćemo uključiti i naše sugrađane kako bismo došli do najboljeg rešenja.

IKHvala predsedniku Republike Srbije što nas je uvrstio u projekat brze pruge i što će naša Palanka ostati na mapi gradova kroz koje će se saobraćati najsavremeniji vozovi. U budućnosti verovali ili ne, od Palanke do Beograda će nam trebati čitavih 20 minuta vozom. Živela Srbija!”

На слици може бити: 1 особа, копија техничког нацрта, тлоцрт, мапа и текст

Povezane vesti