Početna » Sastanak predstavnika JKP Palanka 2020, lokalne samouprave i nadležnih službi: Pripreme za Krstovdanski vašar

Sastanak predstavnika JKP Palanka 2020, lokalne samouprave i nadležnih službi: Pripreme za Krstovdanski vašar

od RTV Jasenica

U toku su pripreme za organizovanje tradicionalnog Krstovdanskog vašara u Smederevskoj Palanci. Tim povodom organizatori vašara, predstavnici JKP „Palanka 2020“, su održali sastanak kome su prisustvovali zamenica predsednika Opštine, predstavnici opštinske uprave, republičke turističke, veterinarske i sanitarne inspekcije, vatrogasno spasilačke službe i policijske stanice.

Organizatori su najpre obavestili prisutne o načinu organizovanja ove tradicionalne vašarske manifestacije, o planu postavljanja tezgi i šatora, kao i o novinama koje će ovoga puta biti sprovedene, a kojima će se obezbediti bolji uslovi za sve učesnike i posetioce.

Kako je rečeno, na vašarištu će biti zamenjena kompletna električna mreža, novom, jačom i savremenijom.
Republički inspektori su na sastanku istakli da su dobijene sve neophodne saglasnosti nadležnih inspekcijkih službi za nesmetano organizovanje vašara, plasiranje i prodaja mešovite robe, hrane i pića.

Predstavnici republičkih i opštinskih inspekcijiskih službi najavili su svoje prisustvo u dane održavanje Krstovdanskih dana iz preventivnih razloga, a ujedno će biti na usluzi organizatorima, javnim službama, izlagačima i prodavcima.

U saradnji sa PU Smederevo, Policijskom stanicom u Smederevskoj Palanci i opštinskim saobraćajnim inspektorom usaglašena je saobraćajna obilaznica oko vašarišta, način usmeravanja saobraćaja u toku održavanja vašara kao i neohodna bezbednost za sve

Povezane vesti