Početna » Objavljeni radovi učenika OŠ “Milija Rakić” iz Cerovca na međunarodnom projektu

Objavljeni radovi učenika OŠ “Milija Rakić” iz Cerovca na međunarodnom projektu

od RTV Jasenica

Veliki i najradosniji praznik, praznik rođenja Isusa Hrista, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” u Tuzli obeležilo je lepom aktivnošću Škole srpskog jezika „Jutra plavog sljeza” tako što je organizovalo još jedno druženje kroz radove učenika iz osnovnih i dopunskih škola na temu RADOST BOŽIĆA – Mir i dobra volja među ljudima.

Drugu godinu zaredom, učenici OŠ „Milija Rakić” iz Cerovca rado učestvuju u ovom projektu. U Zborniku literarnih radova objavljeni su radovi učenica 8. razreda, Anastasije Pajković i Danice Marinković. Mentor je nastavnica srpskog jezika i književnosti Marija Ristivojević.

Učestvovali su učenici iz pedesetak škola širom sveta. Pristiglo je oko 200 literarnih i likovnih radova pod mentorstvom 60 učitelja i nastavnika. Ovo je do sada najveći broj učesnika, s obzirom da su stigli radovi iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Francuske, Nemačke i SAD.

Cilj je bio da se deca povežu kroz očuvanje običaja, tradicije, jezika i pisma, ali da se i simbolično okupe oko Badnjaka, nikada ne zaboravljajući smisao Božića.

Povezane vesti