Početna » Od 1. maja besplatan autobuski prevoz za sve srednjoškolce za teritorije opštine Smederevska Palanka

Od 1. maja besplatan autobuski prevoz za sve srednjoškolce za teritorije opštine Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Ood 1. maja prevoz za srednjoškolce na teritoriji opštine Smederevska Palanka je besplatan. Ovu vest je potvrdio Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka.

-Lokalna samouprava uspela je da, pored besplatnog prevoza za sve penzionere, starije od 65 godina i učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Smederevska Palanka, od 1. maja 2023. godine obezbedi besplatan prevoz za učenike srednjih škola.

Pravo na povlašćenu vožnju, na mesečnom nivou, imaju učenici koji imaju prebivalište na teritoriji opštine i pohađaju srednje škole u Smederevskoj Palanci. Kao i do sada, markice za prevoz preuzimaće se na biletarnici SP „Lasta“ uz obaveznu đačku knjižicu. Učenici koji već poseduju legitimacije za povlašćenu vožnju, moći će da ih koriste i dalje.

Umanjenjem cene vrtića za 50 odsto, jednokratnom nadoknadom za svako prvo rođeno dete u porodici u iznosu od 120.000 dinara, besplatnim prevozom za osnovce i srednjoškolce na teritoriji naše opštine, uspeli smo da obuhvatimo sve uzraste dece i obezbedimo povlastice koje roditeljima pružaju veliku uštedu-rekao je Vučen.

Povezane vesti