Početna » Održana 11. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka

Održana 11. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Održana je 11. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka. Sve tačke predvidjene dnevnim redom, koji je bio dopunjen, su i usvojene.

Razmatran je izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – jun 2023. godine, program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine za ovu godinu kao i izmene i dopune programa uređivanja zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture sa finansijskim planom.

Data je saglasnost na izmene finansijskih planova, programa poslovanja i korišćenja subvencija za javna preduzeća i ustanove, a doneta su rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora.

Odbornici su razmatarli i doneli Odluku o načinu, postupku i kriterijumima za uspostavljanje prava službenosti na stvarima u javnoj svojini, kao i Odluku o finansiranju nastavnika razredne nastave u produženom boravku u OŠ „Stanoje Glavaš“ u Glibovcu za ovu školsku godinu.

Deo od ulice I srpskog ustanka ka pijaci dobio je naziv Stanketovo sokače, po nedavno preminulom novinaru, našem kolegi Zoranu Stanoševiću

Povezane vesti