Početna » Održana 36. sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka

Održana 36. sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka

od RTV Jasenica

Na 36. sednici Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka, koja je održana juče, doneta je Odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine, zatim Odluka o izmeni Odluke o obrazovanju Mobilnog tima za inkluziju Roma, a utvrđen je i Predlog Odluke o ustanovljavanju manifestacije u oblasti kulture „Kulturno leto“, kao Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju, održavanju grobalja i sahranjivanju na teritoriji opštine.

Članovi veća takođe su utvrdili predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Narodnog muzeja, predlog Odluke o dodeli Svetosavskih nagrada prosvetnim radnicima, predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine i utvrdili Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine Smederevska Palaka za 2022. godinu.

Na sednici su  razmatrani i programi poslovanja JKP „Vodovod“ i JP „Palanka razvoj“ za 2023. godinu, kao i cenovnik sakupljanja, odvoza i deponovanja smeća „PWW“ DOO Niš, ogranak Smederevska Palanka. Članovi veća razmatrali su predlog mera za sprečavanje parkiranja vozila na trotoaru u Šulejićevoj ulici, a doneto je i rešenje o obrazovanju komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na vantelesnu oplodnju.

Većinu ovih odluka razmatraće odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka, na sednici koja je zakazana za 7 mart.

Povezane vesti