Početna » Opština Smederevska Palanka raspisala dva Javna poziva za poljoprivrednike

Opština Smederevska Palanka raspisala dva Javna poziva za poljoprivrednike

od RTV Jasenica

Opštinsko veće opštine Smederevska Palanka raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2023. godini. Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i to: 1) fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; 2) preduzetnik; 3) privredno društvo; 4) zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge, 5) srednja škola; 6) naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede.

Javni poziv je otvoren od 1. jula do 31. oktobra, a ukupna sredstva koja su opredeljena iz budžeta Opštine iznose 4.500.000 dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 200.000,00 dinara. Detaljne informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Smederevska Palanka na adresi www.smederevskapalanka.rs na linku  kao i putem telefona odeljenja za LER, privredu i poljoprivredu opštine Smederevska Palanka : 026/415-0060, svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 časova.

Takođe, raspisan je Javni poziv za dodelu budžetskih sredstava namenjenih za sprovođenje mera podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju – regres za reproduktivni materijal za veštačko osemenjivanje. Pravo na ostvarivanje regresa imaju: Nosioci, odnosno članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Smederevska Palanka – odgajivači krava /junica i svinja.

Javni poziv je otvoren od 1. jula do 31. oktobra, a ukupna sredstva koja su opredeljena iz budžeta Opštine iznose milion dinara.  Detaljne informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Smederevska Palanka na adresi www.smederevskapalanka.rs na linku kao i putem telefona odeljenja za LER, privredu i poljoprivredu opštine Smederevska Palanka : 026/415-0060, svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 časova.

Povezane vesti