Početna » Palančanka Anastasija Nikolić Svetska prvakinja u kik boksu

Palančanka Anastasija Nikolić Svetska prvakinja u kik boksu

od RTV Jasenica

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u kik boksu za kadete i juniore reprezentacija Srbije je postigla veliki uspeh osvajanjem čak 26 medalja ( 14 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih).

Planetarni šampionat je odžan u italijanskom gradiću Lido Di Jesolo, a konkurencija je bila paklena, preko 2500 boraca iz 63 zemlje.

Ova vest za Smederevsku Palanku je izuzetno značajna, jer je zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u disciplini K1 osvojila naša sugrađanka Anastasija Nikolić. To je jedan od najvrednijih dometa u istoriji, ne samo borilačkih sportova, u gradu na Jasenici.

Inače, Anastasija je u konkurenciji starijih juniorki zlato osvojila pobedivši u polufinalu četvorostrukog prvaka sveta i prvu na svetskim rang listama Slovakinju Leu Tanacovu , a u finalu je savladalu i Poljakinju Oliviju Grečner.

Uspeh dobija na važnosti i zbog činjenice da je sjajna Palančanka imala velikih problema sa povredama i bolesti, ali je herojski uspela da pruži maksimum, kada je najpotrebnije.

Vredi istaći da je Anastasija Nikolić napravila rezultatski bum i osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope u Budvi, u disciplini LOW KICK, srebro na Evropskom kupu, prvakinja je Srbije i pobednik Trofeja Beograda u tri različite discipline….

Svetsko zlato je kruna dosadašnje karijere. Mlada šampionka je deo MURCAKO GYM -FIGHTERS FACTORY, koga predvodi trener i bivši šampion Predrag Veličković, a takmiči se za KBK PROKICK BEOGRAD

Osvajala je zlatne medalje i u pionirskoij konkurenciji, bila deo Palanačke MMA Akademije i MMA Ares u Palanci.

Trenira svakodnevno u svom gradu, a uz prave uslove može do velikih uspeha i u seniorskoj konkurenciji.

Izvor: Sport 026

Povezane vesti