Početna » Pobednik Festivala „Teatar od snova” je predstava dramske sekcije iz Vlaškog Dola

Pobednik Festivala „Teatar od snova” je predstava dramske sekcije iz Vlaškog Dola

od RTV Jasenica

U organizaciji OŠ „Branko Radičević” iz Lugavčine, održan je XIV Festival školskih pozorišta „Teatar od snova”. Učenici OŠ „Radomir Lazić” našli su se u konkurenciji od 14 predstava sa teritorije Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane i Požarevca. Ovo je bio veliki izazov za ekipu sjajnih glumaca dramske sekcije iz Vlaškog Dola, koji su zablistali na sceni i osvojili prvu nagradu.
Ekipa mladih glumaca, učenika od 1. do 4. razreda (većina prvi put na pozorišnoj sceni), odigrala je predstavu „Uspavana lepotica”, po tekstu Cvetina Aničića, a u adaptaciji i režiji učitelja Bojane Marinković i Igora Radovanovića, uz punu podršku vaspitačice predškolske grupe Anđe Milovanović i roditelja učenika.
Za najboljeg glumca u ovoj predstavi, proglašena je Anđela Jeremić, u ulozi Cice i Gadure.
„Zbog izuzetnog, sveobuhvatnog utiska i šarmantnog dečjeg humora, a ozbiljnog pristupa teatru, koji je doprineo da kvalitet i radost dečije igre zablista u punom sjaju“, navodi se u obrazloženju žirija, prilikom proglašenja pobednika i dodele pobedničkog pehara sjajnom glumačkom ansamblu iz Vlaškog Dola.
Ponosni smo na naše Vlaškodolce zbog ostvarenog rezultata, pre svega na ono što krasi ovu malu školu, a to je beskrajna ljubav učitelja prema svom pozivu, posvećenost i vera u svakog pojedinca i njegove mogućnosti.

Povezane vesti