Početna » Počeli radovi na rekonstrukciji donjeg dela glavne ulice u Smederevskoj Palanci

Počeli radovi na rekonstrukciji donjeg dela glavne ulice u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

Kako je i najavljeno poeo je projekat rekontrukcije donjeg dela glavne ulice Prvog srpskog ustanka, od raskrsnice sa ulicom 10. oktobra (Trg kulture), do raskrsnice sa ulicom Svetog Save.

Tim povodom oglasio se Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka:

“Danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji donjeg dela glavne ulice u našem gradu. Sredstva za ovaj veliki projekat, u iznosu od 20 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a opština učestvuje sa 27 miliona dinara. Radovi su počeli danas i trajaće do 23.11.2023

Hvala ministru Aleksandru Martinoviću koji je u proleće ove godine prošetao ovom ulicom, čuo naše planove, pogledao projekat i odmah reagovao u smislu finansijske pomoći da bismo planove i ostvarili. Glavna ulica u Palanci je omiljeno šetalište naših sugrađana, a realizacijom ovog projekta nastavljamo tradiciju nekadašnjeg „korzoa“ u centru grada.

Dugo su Palančani čekali na uređenje i donjeg dela glavne ulice, ali zato ćemo sada spojiti Trg kulture sa Trgom na fontani i imaćemo jedno od najlepših šetališta u okolini. Molim ugostitelje i vlasnike svih radnji u ovom delu grada da imaju razumevanja dok traju radovi, jer će im poslovanje biti otežano, ali verujem da će i oni, nakon toga, uživati u novom izgledu grada.

Kako smo ranije najavili, rekonstrukcija ulice Prvog srpskog ustanka radiće se od Trga kulture do ulice Svetog Save. Deo ulice koji je ovim projektom obuhvaćen je u dužini od 150 i širine oko 19 metara. Rekonstrukcijom ulice biće obuhvaćena zamena zastora, elektro i vodovodne instalacije, obnova zelenila i zamena urbanog mobilijara, klupa, kandelabara, zidića za sedenje i zaštitnih stubova.”

Povezane vesti