Početna » Počinje primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom- “Čuvam te”

Počinje primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom- “Čuvam te”

od RTV Jasenica

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, potvrdila je da danas počinje primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi „Čuvam te“.

Prema njenim rečima, u skladu sa programom rada Vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja, preduzete su aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane, nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koja uključuje decu.

To je platforma „Čuvam te“. Pored video-snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasiljem, na platformi je kreiran sistem za prijavu nasilja, koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove, objasnila je premijerka.

Brnabić je dodala da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

Prema njenim rečima, status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, s tim što će i građani moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate njen tok i ishod.

Povezane vesti