Početna » Predsednik opštine Nikola Vučen na Svetosavskoj akademiji uručio nagrade za 45 prosvetnih radnika

Predsednik opštine Nikola Vučen na Svetosavskoj akademiji uručio nagrade za 45 prosvetnih radnika

od RTV Jasenica

U Velikoj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka, na dan Svetog Save, 27. januara, održana je Svetosavska akademija.

Ove godine akademija je održana u organizaciji OŠ “Heroj Radmila Šišković”.Učesnici akademije bili su učenici svih osnovnih i srednjih škola, crkveni hor “Sveti Simeon Bogoprimac”, a svetosavsku besedu je proizneo protojerej Slobodan Senić.

„Predsednik opštine Nikola Vučen izrazio je zadovoljstvo što je, na dan utemeljivača srpske države i crkve, narodnog učitelja i prosvetitelja Svetog Save akademija odražana u prepunoj sali opštine. On je tom prilikom uručio nagrade prosvetnim radnicima za postignute rezultate u prethodnoj godini. Opština Smederevska Palanka donela je odluku da na ovaj veliki praznik kada slavimo ideju narodnog prosvećenja, začetu u delu Svetoga Save, nagradimo prosvetne radnike koji su svojim predanim radom i trudom postigli zapažene rezultate u protekloj godini. Od ove godine to će postati praksa, da nagrađujemo profesore koji prenose znanje našim učenicima. Ove godine nagradili smo, simboličnim nagradama, 45 profesora osnovnih i srednjih škola, a nadamo se da će vas iduće godine biti još više“, rekao je predsednik opštine Nikola Vučen obraćajući se prisutnima na svetosavskoj akademiji.

On je istakao da lokalna samouprava razume da je budućnost našeg naroda utabana bogatstvom znanja svakog pojedinca i da predano radi na stvaranju najboljih uslova za obrazovanje najmalđih.

„Rekonstrukcija Osnovnih škola, izgradnja nove škole u Goloboku, obnova vrtića, rekonstrukcija Kulturnog centra, Muzeja i svih kulturnih ustanova u gradu, izgradnja modernog sportskog objekta na Koloniji, su samo neki od projekata koje smo realizovali u proteklom periodu, a koji se tiču onih na kojima svet postaje. Lokalna samouprava, ulaže u modernizaciju škola, podstiče učenike da ostvaruju što bolje rezultate tokom školovanja i studiranja , stvara uslove da po završenom obrazovanju nastave da rade u svom mestu, i tako doprinesu neprekidnoj spirali prosvećenja i obogaćuju kulturni ambijent sredine u kojoj živimo. Opština će uvek stajati uz svoje đake i studente, uz profesore i nastavnike. Svake godine dodeljujemo nagrade za najbolje studente i đake naše opštine i nagrađujemo ih za postignute uspehe“, rekao je Vučen.

Povezane vesti