Početna » Preventivni kardiološki pregledi u nedelju, 7. aprila

Preventivni kardiološki pregledi u nedelju, 7. aprila

od RTV Jasenica

U nedelju 7. aprila 2024. godine, od 08.00 do 16.00 časova, u Zdravstvenom centru Smederevska Palanka, biće organizovani preventivni kardiološki pregledi (za one koji ranije nisu imali detektovanu kardiološku bolest). Za preglede nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.
Za građane je organizovano:
1. kardiološki pregled (TA, EKG) u Opštoj bolnici Stefan Visoki,
2. kontrola glukoze u krvi i lipidni status (trigliceridi i holesterol), a uzorkovanje krvi i analize radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Smederevska Palanka (prizemlje Rudnik zgrade).
Važno je napomenuti da nije potrebno zakazivati preglede. Svi su dobrodošli da iskoriste ovu priliku i brinu o svom zdravlju. Vaše zdravlje je na prvom mestu! Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za dalje lečenje.
Za obavljanje laboratorijskih analiza potrebno je da najpre dobijete odgovarajući uput od lekara opšte medicine u Domu zdravlja Smederevska Palanka. Uput možete dobiti u petak, subotu i nedelju. U nedelju, 7. aprila, uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva Doma zdravlja Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u ulici Kneza Miloša br. 4.

Povezane vesti