Početna » U OŠ „Vuk Karadzić“ održan „Jezički lavirint“

U OŠ „Vuk Karadzić“ održan „Jezički lavirint“

od RTV Jasenica

Jezički lavirint, kviz u poznavanju srpskog jezika, predstavljao je poslednju aktivnost palanačkih osnovaca u okviru manifestacije Mart – mesec srpskog jezika.

Osnovu kviza činila su pitanja vezana za jezik i stil srpskih pesnika (Đure Jakšića, Jovana Jovanovića Zmaja, Branka Radičevića, Desanke Maksimović i Vladislava Petkovića Disa).
U kvizu su učestvovali učenici osnovnih škola „Vuk Karadžić”, „Heroj Ivan Muker”, „Heroj Radmila Šišković”, „Olga Milošević” i „Nikola Tesla”. Svaka škola predstavljala je jednog pesnika i pripremila je pitanja za predstavnike drugih škola.
Organizatori kviza bile su Jovana Avramović Marinković i Nada Vulićević, a pomoć su pružile i sledeće nastavnice: Sanja Jovanović, Zorka Radović, Marija Jagličić, Vesna Rusalić, Ljiljana Petrović i Marina Mihajlović.
U kvizu je neposredno učestvovalo 25 učenika, a u organizaciji još desetoro učenika. Kviz je održan na otvorenom, u školskom dvorištu OŠ „Vuk Karadžić” i bio je propraćen od strane učenika škole domaćina i gostujućih škola.

Povezane vesti