Početna » Preventivni pregledi u nedelju u palanačkom Domu zdravlja

Preventivni pregledi u nedelju u palanačkom Domu zdravlja

od RTV Jasenica

U nedelju 12. novembra 2023. godine, od 08:00 do 16:00 časova, u Zdravstvenom centru Smederevska Palanka, biće organizovani preventivni pregledi. Za preglede nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati.

Za građane je organizovano:

1. merenje telesne mase (dom zdravlja, ul. Kneza Miloša 4),

2. izračunavanje stepena uhranjenosti (dom zdravlja, ul. Kneza Miloša 4),

3. merenje krvnog pritiska (dom zdravlja, ul. Kneza Miloša 4),

4. kontrola glukoze u krvi, glikoliziranog hemoglobina (HbA1c) i lipidni status (trigliceridi i holesterol), a uzorkovanje krvi radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice Stefan Visoki.

Važno je napomenuti da nije potrebno zakazivati preglede. Svi su dobrodošli da iskoriste ovu priliku i brinu o svom zdravlju. Vaše zdravlje je na prvom mestu! Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za dalje lečenje.
Za obavljanje laboratorijskih analiza potrebno je da najpre dobijete odgovarajući uput od lekara opšte medicine u Domu zdravlja Smederevska Palanka. Uput možete dobiti u nedelju. Uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva Doma zdravlja Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u ulici Kneza Miloša br. 4.

Povezane vesti