Početna » PU Smederevo: Akcija predaje nelegalnog oružja danas u Azanji i Grčcu, sutra u Maloj Plani i Vodicama

PU Smederevo: Akcija predaje nelegalnog oružja danas u Azanji i Grčcu, sutra u Maloj Plani i Vodicama

od RTV Jasenica

Policijska uprava u Smederevu, u okviru akcije predaje neregistrovanog oružja, koja je, na osnovu naredbe ministra unutrašnjih poslova, na snazi do 8. juna ove godine, planira aktivnosti u cilju pružanja pomoći građanima da se što lakše i brže odazovu ovom pozivu.

U tom smislu, u narednom periodu planirano je prisustvo policijskih službenika sa specijalnim interventnim vozilom “marica” u svim selima na teritoriji grada Smedereva i opština Smederevska Palanka i Velika Plana.

S obzirom na veliku površinu Podunavskog okruga i udaljenost sela od policijskih stanica, građani će na ovaj način moći da policiji predaju oružje u svom mestu, po objavljenom rasporedu, kako bi uštedeli vreme i troškove dolaska u sedište Policijske uprave u Smederevu ili u Policijske stanice u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani.

Policijski službenici Policijske stanice Smederevska Palanka će biti stacionirani ispred kancelarija mesnih zajednica, po sledećem rasporedu:

četvrtak, 11. maj

9-14 sati, Azanja
14-19 sati, Grčac

petak, 12. maj

9-14 sati, Mala Plana
14-19 sati, Vodice

Građani koji neregistrovano oružje predaju do 8. juna, neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

O sledećim terminima i lokacijama, javnost će biti blagovremeno obaveštavana.

Povezane vesti