Početna » Simpozijum povodom početka 12. sezone projekta „Zdravo rastimo“

Simpozijum povodom početka 12. sezone projekta „Zdravo rastimo“

od RTV Jasenica

Profesor fizičkog vaspitanja iz OŠ “Olga Milošević”,  Miloš Dimić, bio je jedan od učesnika simpozijuma povodom početka projekta „Zdravo rastimo“ u školskoj 2022/23. godini. Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije otvorio je 12. sezonu projekta „Zdravo rastimo“, a zatim su usledili primeri dobre prakse.

Projekat „Zdravo rastimo“ je deo globalne Nestlé inicijative koji ima za cilj da edukuje učenike sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću. Na taj način naše poruke stižu do učenika u fazi kada formiraju svoje stavove i ponašanja i tako im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti od značaja za njihov život u kasnijem periodu. Sekundarni ciljevi projekta su: unapređivanje znanja učenika o poboljšanju kvaliteta života putem ishrane i fizičke aktivnosti, kao i podsticanje roditelja i nastavnika da budu spremni na prihvatanje i podržavanje promena u navikama u ishrani. Aktiviranje učenika se postiže na tri načina: aktivno učešće u edukativnoj igri, kroz vršnjačku edukaciju i edukaciju roditelja.

Partner projekta “Zdravo rastimo” je Savez za školski sport Srbije, a podržavaju ga i Ministarstvo prosvete, kao i Ministarstvo sporta. Nosioci projekta u Osnovnoj školi ”Olga Milošević” su učenici sedmog razreda i profesor fizičkog vaspitanja Miloš Dimić.

Povezane vesti