Početna » U Cerovcu počeo 37. MADES

U Cerovcu počeo 37. MADES

od RTV Jasenica

Danas je u Cerovcu počeo 37. MADES. Na početku festivala, publiku je pozdravio direktor OŠ „Milija Rakić“ Miloš Marinković, a Radmila Radisavljević, predsednica SO Smederevska Palanka svečano je otvorila ovogodišnji festival.
Prvog festivalskog dana, pred prepunom salom Doma kulture, publika je pogledala tri predstave. Čast da otvori ovogodišnji MADES pripala je Dramskom studiju „Vragolani“ i predstavi „Kako su se volele dve žabe”, u režiji Radeta Mihailovića. Zatim, odgledali smo predstavu „Uspavana lepotica”, u režiji Bojane Marinković i Igora RadovanovićA, u izvođenju učenika OŠ „Radomir Lazić”iz Azanje. Učenici iz Azanje pripremili su i predstavu „LJubav u sedmom kraljevstvu”, u režiji Slađane Jelić i Miline Ćosić.
Voditeljke programa su učenice 8. razreda OŠ „Milija Rakić“ Anđelina Stojanović i Natalija Radojević.
Za tri festivalska dana, tročlani stručni žiri, pogledaće 9 predstava, proglasiti najbolje predstave i dodeliti prigodne nagrade. Dečji žiri dodeljuje nagradu najuspešnijem glumcu, odnosno glumici u predstavi.
Za sutrašnji dan planirane su predstave OŠ „Branko Radičević” iz Lugavčine, OŠ „Heroj Radmila Šišković” iz Smederevske Palanke i OŠ „Milija Rakić“ iz Cerovca. Drugi festivalski dan počinje u 16 časova.

Povezane vesti