Početna » U OŠ „Olga Milošević“ obeležen Svetski dan pozorišta za decu i mlade

U OŠ „Olga Milošević“ obeležen Svetski dan pozorišta za decu i mlade

od RTV Jasenica

Počev od 2001. godine, Međunarodna organizacija pozorišnih institucija i pojedinaca slavi 20. mart kao Svetski dan pozorišta za decu i mlade, sa ciljem da privuče pažnju ljudi ka pozorištu, kulturi i umetnosti.
Učenici OŠ „Olga Milošević” prigodnim aktivnostima, priključili su se obeležavanju ovog značajnog dana. U holu škole postavljena je izložba fotografija sa uspešnih aktivnosti učenika, članova dramske sekcije.
Takođe, postavljen je pano nove predstave, koju pripremaju učiteljice Slađana Celić, Katarina Popović i Sanja Stevanović, ispred kog su učenici mogli da se fotografišu.
Učenici petog razreda su sa nastavnicom Marijom Jagličić pripremili predstavu „Pozorišni bonton” koju su izveli pred svojim drugarima u školi.

Svake godine, jedan od istaknutih članova Međunarodne organizacije pozorišnih institucija i pojedinaca, pošalje poruku povodom obeležavanja Svetskog dana pozorišta za decu i mlade. Ove godine, ta čast pripala je Mileni Depolo, dramaturgu i scenaristi, koja je svojom porukom i obraćanjem javnosti, istakla značaj pozorišta za decu i mlade, sa posebnim akcentom na decu, koja već sada jesu verna pozorišna publika, a to će ostati, kada odrastu.

Povezane vesti