Početna » U OŠ “Olga Milošević” realizovan seminar “Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”

U OŠ “Olga Milošević” realizovan seminar “Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”

od RTV Jasenica

Kao deo godišnjeg plana stručnog usavršavanja zaposlenih, u Osnovnoj školi “Olga Milošević” je realizovan seminar “Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju” u organizaciji Vikimedije Srbije.

Seminar se odnosi na unapređivanje digitalnih kompetencija i upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa. Opšti cilj je poboljšanje procesa učenja i podučavanja kroz primenu novih i otvorenih platformi za učenje zasnovanih na viki alatima i unapređenje kvaliteta nastavnog i vaspitnog procesa, kao i razvijanje slobodnih obrazovnih sadržaja.

Po završetku obuke učesnici su osposobljeni da: koriste multimedijalne viki alate prilagođene specifičnim ciljevima određenog predmeta, obuče učenike za korišćenje slobodnih viki alata u nastavi i učenju, kreiraju zadatke za učenike u skladu sa njihovim individualnim potrebama i ciljevima nastavnog predmeta i primenjuju međunarodne standarde otvorenog pristupa obrazovnim sadržajima.

U veoma prijatnoj atmosferi seminar je pohađalo 22 nastavnika OŠ „Olga Milošević“, OŠ „Vuk Karadžić“ i Palanačke gimnazije. Voditelji su bili: Nebojša Ratković i Gorana Gomirac.

Povezane vesti