Početna » U Palanačkoj gimnaziji realizovana dva akreditovana seminara Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

U Palanačkoj gimnaziji realizovana dva akreditovana seminara Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

od RTV Jasenica

U Palanačkoj gimnaziji prethodnog vikenda realizovana su dva akreditovana seminara Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U subotu 10.12. i u nedelju 11. 12.2022. za stručne saradnike i nastavnike 14 škola opštine Smederevska Palanka u saradnji sa Školskom upravom Požarevac realizovan je seminar „Kompetencije za demokratsku kulturu“.

Realizatorke obuke su bile Velina Stojković i Aleksandra Dimitrijević. Cilj obuke je bio upoznavanje zaposlenih u školama sa referentnim okvirom kompetencija za demokratsku kulturu i osnaživanje škola za njegovu primenu u nastavi, za uklanjanje predrasuda i diskriminatorskog ponašanja kao i za rešavanje slučajeva vršnjačkog nasilja.

U subotu 10.12.2022. realizovan se seminar „Razvijanje komunikacijskih veština nastavnika, mogućnosti timskog rada i međupredmetna saradnja“ za 30 nastavnika Palanačke gimnazije. Realizatori su bili mr. Milorad Dašić i Nenad Gugl, profesori Devete i Treće beogradske gimnazije. Cilj obuke bio je razvijanje kompetencija za komunikaciju i saradnju i ticao se opštih pitanja nastave.

 

Povezane vesti