Početna » Učenici OŠ „Olga Milošević# na Kampu Kros-a RTS-a, Ministarstva prosvete i Sportskog saveza Srbije „Požarevac 2023“

Učenici OŠ “Olga Milošević# na Kampu Kros-a RTS-a, Ministarstva prosvete i Sportskog saveza Srbije “Požarevac 2023”

od RTV Jasenica

Kao nagradu na drugom međunarodnom festivalu dečijeg i omladinskog filma IKT FILM FEST za edukativni film „Čuješ li me?“ učenici Ognjen Vukosavljević i Anđelija Milošević sa nastavnicom Milicom Avramović osvojili su boravak u Kampu Kros-a RTS-a, Ministarstva prosvete i Sportskog saveza Srbije “Požarevac 2023” koji se održao od 7. do 15. jula.

U domu učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković” u Požarevcu, boravilo je više od 140 učesnika iz deset zemalja, iz Španije, Francuske, Norveške, Danske, Italije, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije (ekipe iz dijaspore i regiona, učesnici „Umrežene Srbije“; nagrađeni na IKT FilmFestu, nagrađeni na StripFestu „Fantazija uma“; Kamp „A. Petrović“).

Program kampa „Požarevac 2023“ bio je ispunjen brojnim aktivnostima, radionicama, izletima tokom kojih su se naši učenici družili sa decom iz dijaspore i regiona. Organizovane su atletske radionice, likovne radionice, strip radionice, radionice Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine, prezentacije država učesnica kampa, „Ja imam talenat“, filmska radionica tokom koje je prikazan film „Čuješ li me?“, kros, brojni izleti, posete muzejima i galerijama (Etno park na Tulbi, Požarevački mir sa radionicom, Požarevački hipodrom, Viminacijum, Petrovac, Manastir Gornjak, Krupajsko vrelo, Saborna crkva, Narodni muzej, Galerija Milene Pavlović–Barili i drugo).

Organizovan je i prijem kod gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića. Učesnike kampa posetio je i vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević i uručio trofej najuspešnijem organizatoru Krosa RTS-a „U dijaspori“. Ovom prilikom imali smo zadovoljstvo da se pozdravimo i razgovaramo sa Velišom Joksimovićem, načelnikom školske uprave.

Zahvaljujemo se mnogo Stevanu Kovačeviću, osnivaču i direktoru Krosa RTS-a, i svima koji su učestvovali u organizaciji, na pozivu, gostoprimstvu, odličnoj saradnji i prijatnom boravku u kampu „Požarevac 2023“.

Povezane vesti